Żurawina w kosmetyce

      Brak komentarzy do Żurawina w kosmetyce

żurawina

Żurawina to wspaniałe owoce, dające dużo zdrowia i zapewniające wzmocnienie ochrony urody przed szkodliwym działaniem niszczących czynników zewnętrznych. Poznaj jej najważniejsze możliwości.

Żurawina znana jest nie tylko ze swoich właściwości leczniczych, ale i kosmetycznych. Kiedy odkryto jej zbawienny wpływ na młody i promienny wygląd, coraz więcej firm zaczęło wypuszczać na rynek kosmetyki naturalne z jej wykorzystaniem. Jest również bardzo powszechnie stosowana w ekologicznych kosmetykach, jako naturalny konserwant, ponieważ w swoim składzie zawiera wysokie stężenie naturalnych antyoksydantów. Jej skuteczność w pielęgnacji urody zawdzięczamy takim składnikom jak witamina A, C oraz te z grupy B.

Do tego w jej składzie znaleźć możemy żelazo, fosfor, wapń, jod, magnez, błonnik, flawonoidy, kwasy owocowe, taninę oraz antocyjany. Dzięki tak szerokiemu wachlarzowi składników wykorzystuje się ją do produkcji kosmetyków anti-aging. Wygładza ona drobne zmarszczki, pomaga w walce z wolnymi rodnikami oraz nadaje skórze sprężystości i wygładzenia. Duża zawartość kwasów owocowych sprawia, że skóra staje się zregenerowana, nawilżona i wzmocniona.  Jest ona również świetnym środkiem w leczeniu skóry trądzikowej.

Posiada bowiem właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne.  Nadaje się ona również świetnie w pielęgnacji skóry suchej i odwodnionej. Bardzo dobrze nawilża i odżywia oraz reguluje ph naszej cery. Jej skuteczność zawdzięczamy nie tylko bogactwem składników. Bardzo dużą rolę odgrywa tu łatwość z jaką ekstrakt owocowy wnika w skórę. Aktywne składniki mają możliwość wniknąć w skórę  bardzo głęboko, co pozwala skutecznie ją odżywić i nawilżyć od wewnątrz.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *