Olej z róży rdzawej

      Brak komentarzy do Olej z róży rdzawej

olej z róży

Olej z róży, szerzej znany jako różany, to jeden z najwspanialszych olejków naturalnych, o bardzo wielu właściwościach. Ceni się go i wykorzystuje już od setek lat w wielu zakątkach ziemi.

Najcenniejszą odmianą róży (dla przemysłu kosmetycznego) jest róża rdzawa zwana również piżmową. Jest ona źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które są niezbędne do utrzymania zdrowej oraz odpowiednio nawilżonej skóry. Olej z róży jest zawiera w sobie bardzo duże ilości witaminy A, w postaci karotenów. Dlatego olej charakteryzuje się właściwościami regenerującymi oraz wpływającymi dobroczynnie na kondycję skóry.

Jest zalecany, jako kuracja przeciwzmarszczkowa dla skóry suchej, zniszczonej, a także dla dojrzałej, z naczynkami i wrażliwej. Może być używany, jako środek gojący oraz redukujący blizny (pourazowe, potrądzikowe, a nawet rozstępy). Jako jeden z niewielu olejków charakteryzuje się niską stabilnością i powinien być przechowywany w chłodnym miejscu. Olejek może być stosowany samodzielnie jako krem do twarzy, ale również w połączeniu z innymi olejami czy hydrolatami. Może być wykorzystywany, jako krem pod oczy, a także środek do pielęgnacji skóry na szyi oraz dekolcie.

Idealnie komponuje się z żelem hialuronowym, jako kuracja nawilżająco-przeciwzmarszczkowa (najlepiej stosowana na noc). Olejek można stosować jako dodatek do ulubionych kosmetyków: kremów, balsamów a nawet odżywek do włosów. Olejek stosowany samodzielnie doskonale regeneruje rany i blizny, te świeże i te zagojone również (po oparzeniach, urazach oraz rozstępy). Olejki to doskonała alternatywa dla kosmetyków tradycyjnych. Duża wydajność, niska cena i doskonałe walory kosmetyczne.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *